Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Σύσκεψη του ΕΒΕ Πάφου με τον Δήμαρχο Πάφου

Σε συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου με τον νέο Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου και αφορούν την γενικότερη εικόνα και ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Δημητριάδης αφού συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο Πάφου για την εκλογή του, ανάφερε ότι η Επαρχία Πάφου και ο επιχειρηματικός της κόσμος αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και προβλήματα ρευστότητας για πάνω από 7 χρόνια. Οι τοπικές αρχές και το Κράτος θα έπρεπε με τα κατάλληλα έργα υποδομής και ανάπτυξης να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και να σταθούν αρωγός στις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Αντιθέτως πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, όλα τα σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης της Επαρχίας είναι καθυστερημένα ή βρίσκονται εμπλεκόμενα σε διάφορες πολύπλοκες δικαστικές και άλλες διαδικασίες και χρονοβόρες μελέτες με αποτέλεσμα να πλήττεται η αναπτυξιακή πορεία της Επαρχίας. Στόχος του ΕΒΕ Πάφου, είναι να καταστεί η Πάφος ένα Περιφερειακό Κέντρο Διεθνών Δραστηριοτήτων και να βοηθήσει με τις δράσεις του στην εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κόσμου της Επαρχίας.

Ο Δήμαρχος Πάφου αφού ευχαρίστησε το ΕΒΕ για την πρόσκληση, ανέφερε πως στόχος του είναι η ενδυνάμωση του Δήμου και η συνεργασία του με όλα τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα της Επαρχίας. Είναι απαραίτητο, συνέχισε, να επέλθει η κάθαρση και η εξυγίανση για να αυξηθεί η παραγωγικότητα της Δημοτικής Υπηρεσίας. Παράλληλα ανέφερε δράσεις που ήδη εφάρμοσε στον Δήμο, ώστε να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του και να γίνουν διαφανείς οι διαδικασίες του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου, γνωρίζοντας πως μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Πιο αναλυτικά συζητήθηκαν τα πιο κάτω θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του Επιμελητηρίου:

• Τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που θα έχουν άμεσα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως η δημιουργία αγκυροβολίου, η κατασκευή μαρίνας, η προσέλκυση του Καζίνου στην Πάφο, η δρομολόγηση νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου καθώς και έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν την Πάφο όπως η αποπεράτωση του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων, του δρόμου αεροδρομίου – ποταμού Έζουσας, το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο της Πάφου.
• Το ΕΒΕ Πάφου ζήτησε την αναβάθμιση της εικόνας της Πάφου και πιο συγκεκριμένα:
 Άμεση αντιμετώπιση των αυθαίρετων κατασκευών και της άναρχης ανάπτυξης.
 Αναβάθμιση του Δομημένου Περιβάλλοντος.
 Αναβάθμιση της αισθητικής και της εικόνας της Πόλης.
 Εκσυγχρονισμός, του αστικού εξοπλισμού, της φωταγώγησης και της σηματοδότησης.
Παράλληλα έγινε η εισήγηση από το ΕΒΕ Πάφου να δημιουργηθεί μόνιμη κοινή επιτροπή  ελέγχου/ επιθεώρησης τουριστικών περιοχών που βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο Πάφου.
• Όσον αφορά την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου ζητήθηκε:
 Η ταυτόχρονη έναρξη της 1ης και 4ης φάσης.
 Να δοθούν κίνητρα για αξιοποίηση υποστατικών που είναι υποβαθμισμένα ή κλειστά.
 Η μεταφορά του οικονομικού τμήματος του Δήμου στο Κέντρο της Πάφου.
 Η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Πάφου.
• Το ΕΒΕ Πάφου ζήτησε την αναβάθμιση, αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας με στόχο την βιωσιμότητα φορέων που συμμετέχει όπως ο Πολιτιστικός Φορέας Αφροδίτη και ο Οργανισμός Πάφος 2017 ώστε να ξεχωρίσει η πόλη της Πάφου για την πολιτιστική της δράση ενόψει και της ανάληψης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.
• Ζητήθηκε η συμμετοχή του Δημάρχου Πάφου σε επιχειρηματικά φόρουμ, αποστολές και συναντήσεις που διοργανώνει το ΕΒΕ Πάφου μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής του για προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών αναπτύξεων της Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Πάφου θα συνεχίσει την παραγωγική συνεργασία με το Επιμελητήριο για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας.

Τέλος αποφασίστηκε όπως με κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη ΕΒΕ και Δήμου Πάφου ζητηθεί η συνδρομή του κράτους για προβλήματα που ταλανίζουν την Επαρχία και χρήζουν άμεσης επίλυσης και κοινής γραμμής αντιμετώπισης και ειδικά θα ζητηθεί η επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για κατακύρωση της προσφοράς της μαρίνας της Πάφου ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής και ανάπτυξης.

magnifiercross
X