Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET

Το ΕΒΕ Πάφου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την  Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα: “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET”, την Τετάρτη 07/06/2023 το απόγευμα, στην συνεδριακή αίθουσα του Coral Beach Hotel & Resort, στo Coral Bay στην Πέγεια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου:  “Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού”  CROSS-COASTAL - NET, το οποίο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από το Επιμελητήριο Χανίων ως επικεφαλή εταίρο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, τον Δήμο Κισσάμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπροσώπων της τοπικής και επαρχιακής διοίκησης άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων & Οργανώσεων, αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών από την περιοχή του Ακάμα, επί των σκοπών και δράσεων του συγκεκριμένου έργου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο o Γραμματέας/Διευθυντής του ΕΒΕΠ κ. Μαρίνος Στυλιανού και ο Υπεύθυνος Λειτουργός σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Χατζηιωάννου οι οποίοι και κήρυξαν την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από εκπροσώπους των εταίρων του έργου τόσο  από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Παφου κ. Γεώργιο Μάη ενώ στη συνέχεια, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό το Μέλος του Δ.Σ & Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Χανίων κ. Δημήτρης Μουντάκης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κισσάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης  ξεκίνησε με την παρουσίαση του αντικειμένου της εκδήλωσης από τον Γραμματέα/Διευθυντή του ΕΒΕΠ κ. Μαρίνο Στυλιανού και στη συνέχεια του προγράμματος μας ο Δρ. Ευάγγελος Κυριακού, ειδικός σε θέματα διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών/ Υπεύθυνος Τουρισμού Δήμου Έδεσσας, παρουσίασε και ανέλυσε τις Σύγχρονες Αρχές Αειφόρου Διαχείρισης Παράκτιων Τουριστικών Προορισμών.

Η ενότητα αυτή ολοκληρώθηκε με έναν πρώτο κύκλο τοποθετήσεων των συμμετεχόντων οι οποίοι εξέφρασαν την θερμή τους υποστήριξη στο έργο καθώς πιστεύουν ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χερσονήσου του Ακάμα και της λιμνοθάλασσας του Μπάλου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε  με την παρουσίαση του έργου CROSS-COASTAL – NET (Σκοποί-Δράσεις), από τον κ. Στέφανο Χατζηιωάννου Λειτουργό του Επιμελητηρίου Πάφου.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και χρήσιμα συμπεράσματα υπό τον συντονισμό του κ. Μαρίνου Στυλιανού όπου εκφράστηκαν οι απόψεις ότι τόσο ο Ακάμας όσο και ο Μπάλος μπορούν να αποτελέσουν διεθνείς “πράσινους” τουριστικούς προορισμούς μέσα από την προστασία, αειφόρο διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού τους  πλούτου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών τοπικών παραγόντων, καθώς συμμετείχαν οι κ.κ Ηλίας Μυριάνθους Βουλευτής ΕΔΕΚ, ο Γενικός Οργανωτικός της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κος Μιχάλης Νικάνδρου, ο Κοινοτάρχης Ίνειας κος Γιάγκος Τσίβικος, Κοινοτάρχες της Ευρύτερης περιοχής Ακάμα , Μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕΠ καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ | 12/06/2023

magnifiercross
X